Thursday 9 December 2021

Forslag til spørgsmål i Debatten på DR:

 Peter Eistrup Frederiksen stiller i dag følgende relevante spørgsmål som en kommentar til Debatten DR's Facebook profil: "Nu hvor vi ved, at det ikke er coronapatienter der presser sygehusene, kan du så fortælle lidt om hvad regeringen har gjort i de sidste 2 år, som Corona har varet indtil nu, for at ruste sygehusene? Hvad har I gjort for at skaffe personale? Har I talt med privathospitaler? Har I kontaktet alle sygeplejersker i det private for at høre dem om de vil assistere under epidemien? Hvorfor har I nedlagt alle coronaafsnit i løbet af sommeren?".

"Nu hvor vi ved, at det ikke er coronapatienter der presser sygehusene, hvorfor er det så Corona der bliver ophøjet til samfundskritisk sygdom? Brækkede ben er også samfundskritisk med et sygehusvæsen, der er i knæ på grund af dårlig ledelse. Hvorfor lige corona, der udgør så lille andel af indlagte totalt?"

"Nu hvor vi ved at Corona aldrig går væk, er det så ikke en meget dyr måde at udskyde problemet på?"

"Heunicke sagde for en måned siden, at der var fuldstændig epidemikontrol. Hvordan kunne han tage så meget fejl?"

"Hvad er exit-strategien, nu hvor vi ved, at vaccinerne ikke virker mod smitte? Skal Danmark lukkes ned konstant indtil der er opnået naturlig flokimmunitet? I så fald, hvad vil I opnå ved at udskyde problemet?"

"Brostrøm siger I en reklame for vaccinen, at man bare skal have to stik, og så kan vi vende tilbage til hverdagen. Hvad vil du sige til alle dem, der følger sig snydt af, at Brostrøm tog fuldstændig fejl? Hvordan kan vi vide, at Brostrøm ikke tager fejl igen?"

"Kan du forstå hvis folk har svært ved at have tillid til myndighederne, når det I har lovet ikke holder?"

"Danmark har lige slået rekord og er nu et af de lande i verden, der har haft højest antal dagligt smittede under hele epidemien. Mener du, at det er godt håndteret?"

"Vi ser lige nu, at smitten i Sverige er helt flad. De har stort set ingen på intensiv. Har I overvejet at Sverige gjorde det rigtige?"

"Lige nu er 0.0025% (148) af befolkningen indlagte uvaccinerede med corona. Hvordan kan de udgøre et problem for et sundhedsvæsen i landet med verdens højeste skattetryk?"

"Hvis man kigger på et land som Portugal, hvor næsten 100% af alle over 12 år vaccineret, så kan man se at smitten eksploderer. De har flere indlagte end Danmark. I Portugal er det altså ikke uvaccinerede der driver smitten, men vaccinerede. Tænker du at det vil gøre en forskel i Danmark at vaccinere de sidste 5%?"

"Har der nogensinde været evidens for at vaccinerne var en effektiv smittebremse eller lod I bare som om?"

Afledt heraf: Hvor mange døde vaccinerede og uvaccinerede kan tilskrives at man tillod vaccinerede at løbe utestede rundt uden denne evidens for smittebremse?"

"I 2017-18 var mange flere indlagt med influenza. Hvorfor lukkede det ikke samfundet ned dengang?"

"Når I ikke ved hvor godt vaccinen rent faktisk dækker den nye variant, hvorfor indstiller I så ikke vaccination af børn? Vaccinen hindrer kun et voldsomt forløb, hvis heldig, børn bliver ikke indlagt?" 

No comments: