Saturday 11 June 2022

Genudsendelser, gentagelser og gradvise forskydninger i Danish Reuter:

 


Der er mange genudsendelser i Danish Reuter, men når det kommer til den såkaldte nyheds dækning, er der ikke kun tale om gentagelser, der er også tale om gradvise forskydninger, ændringer. Nogle gange kun næsten mikroskopiske forskydninger. Hvor en udsendelse i den ene ende af kronologien kan lægge ud med at "Vi anser den ikke for farlig" til at ende i den anden ende af kronologien "Vi anser den for ekstremt smitsom..." Hvis man kun meget sjældent lytter og ser på Danish Reuters propagandamaskine, så vil man bedre kunne registrere disse forskydninger - der ellers for de fleste menneskers vedkommende ikke bevidst registreres, når man lytter slavisk til udsendelserne dagligt eller time for time.

Det er lidt som at skrue op for lyden til en gyserfilm og så gå ind og tage opvasken imens. Man hører musikken og synes sikkert den er spændende, interessant, mærkværdig eller hvad stemning den pågældende musik nu kan hensætte én i.

Går man nu ind og ser den samme gyserfilm EFTER at have "afkodet" musikken for sig, så kan dét, der ellers ville have sugeret én hen i en tranceagtig tilstand af chok og væmmelse, forvandle sig til den rene komik og farce.

Hvis man på lignende vis får afkoblet de daglige eller time for time små forskydninger, så man ikke får alle de mellemregninger med, der skal gelejde bevidstheden hen i en bestemt retning - fx den retning, der hedder at acceptere DET GROTESKE, LØGNEN, hvor sort bliver hvidt; når kun de store linier står tilbage, så er det lettere at se absurditeten i en optagelse med en mand, der står og peger med en pegepind på nogle vage konturer af, hvad der kunne være hvad som helst - og siger: HER HAR VI BEVISET PÅ AT xxx HAR MASSEØDELÆGGELSESVÅBEN. For nu bare at nævne ét af de mange helt absurde teaterstykker. 


No comments: