Et andet fænomen vi lige så relevant kunne tage op - er:
Kitin. Dyr og især insekter indeholder kitin. Planter indeholder ikke kitin. I
det menneskelige fordøjelsessystem er kitin unedbrydeligt eller svært
nedbrydeligt. Det er lidt forskelligt fra menneske til menneske. Men her viser
naturen sin visdom, for i svampe findes der også kitin. Nogle svampe er så
viseligt indrettet, at de samtidig med at indeholde kitin også indeholder de faktorer,
der kan bevirke en nedbrydning af kitin.
Hører du til de, der får maverumlen af visse vilde svampe,
som ellers regnes for velsmagende, spiselige svampe, så kunne det måske hænge
sammen med dit forhold til kitin-nedbrydning. Et råd kunne derfor være, at
svampene FØR tilberedning overhældes med citronsaft, der nedbryder kitinen. Og i
øvrigt krydres med lysæteriske krydderier som f.eks. timian, samt et lille
skvæt likør eller granatæble-eddike.
Et andet råd i forbindelse med svampe: Da svampe er i stand til at optage D-vitamin fra sollys (ligesom dyr og mennesker også kan) - vil det være en god idé, at stille supermarkedssvampe en stund i vindueskarmen for at tage solbad - inden tilberedningen.
No comments:
Post a Comment