Saturday 30 October 2021

No Time To Die / Time To Die

 

Ricin er en komponent i Marburg-virus-vaccinen. Ricin udvindes af Kristpalmen.

I den 25. Bondfilm  optræder der netop en Kristpalme i Lyutsifers have.

Den lille pige, Mathilde, rækker ud efter blomsten, men hun rører den ikke – hun rører ingen af blomsterne i den forgiftede have.

Så på symbolsprog må Mathilde jo her repræsentere, de, der ikke tager imod giftsprøjterne.

Så elementet med haven kan både ses som  en annoncering af en mulig kommende masse-vaccine OG en identifikation med modstand mod samme.

At Lyutsifer udviser visse anstrøg af barmhjertighed og en udpræget sans for skønhed - passer helt overens med den traditionelle fortælling om Lucifer i forhold til Satan, hvor sidstnævnte nyder godt af, at menneskene i første omgang har lettere ved at lade sig besnære af Lucifer, som således bliver trædestenen frem til det endnu mindre gode, som Satan repræsenterer.

Introen til den 25. Bondfilm afviger i øvrigt på et væsentligt punkt fra den normale bond-entre ved at der efter at Bond har skudt mod den pistolmunding, publikum kigger ud igennem - ingen rød farve kommer løbende og fylder hele lærredet. Den hvide farve forbliver intakt og går så over i handlingens hvide snelandskab. At tage den røde farve ud i introen og lade den hvide stå uantastet = et sjælebilledligt forvarsel om, at filmen slutter med Bonds død.

I alle andre Bond film har den røde (livets) farve nedstrømmende flod været fast bestanddel, men ikke i denne. Den 25. Bond film handler om uskyld. Den første film, hvor barnet får en helt central rolle og manden dør.

No comments: