Det er nu, det er tid at lave den nye sæsons Ivan Chai (også kaldet Koporskij chai). Du skal bruge: Et glas med låg, gederams (og evt en smule vand). Befri gederams bladene fra stilken, topskud kan gå i som de er. Hvis du holder på topskud og med den anden hånd trækker bladene fra topskud og ned, så kan du tage de afrevne blade og mase til en kugle i hånden. Stamp bladkuglerne i glasset. Hæld evt lidt vand på, hvis bladene ikke fugter af sig selv. Stil et lunt sted mindst 3-4 dage. Jeg stiller dem ovenpå et af mine akvariamature; det giver rigelig varme til gæringsprocessen. Efter at gæringen har farvet bladene grågrønne tages de op af glasset, lægges på papir eller viskestykke (igen anvender jeg toppen af mit akvarieamatur som varme-underlag - en ovn, der kan varme ved lave temperature eller lignende kan naturligvis også anvendes). De tørrede, fermenterede blade får karakter af kraftig indiske te i strukturen.
Saturday 29 May 2021
Sådan laver du Ivan Chai:
Når gederamsen senere får sine flotte pink-violette blomster, kan de høstes og tørres på et skygget sted. De skal plukkes som spæde, så frø-dannelse undgåes. De tørrede blomster kan tilføjes Ivan Chaien som et dekorativt element.
Etiketter:
fermentering,
gederams,
Ivan Chai,
Korporskij Chai,
te,
the
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
"This tea is a rich source of antioxidants, vitamin C, iron, magnesium and manganese. It has antibacterial and anti-inflammatory properties, improves prostate health, helps digestion, boosts immunity, improves mood relieves stress, and promotes relaxation."
Post a Comment