Tuesday 8 November 2022

Tankeeksperiment ved Connie Ringgaard:

 


"Forestil dig du har en hund, og der florerer en ny type rabies. Din dyrlæge presser virkelig hårdt på for at få din hund vaccineret, da den ellers kan smitte andre hunde og sågar dig. 

Din hund skal ikke have et - men to stik. Du får at vide, at vaccinen er et SUPERVÅBEN mod sygdommen. Du tager derfor din hund med til dyrlægen for at få den vaccineret.

Både for at hunden:

* ikke skal smitte dig

* ikke skal smitte andre hunde

* ikke skal blive syg af rabies

Du betaler dyrlægen i dyre domme og går tilfreds derfra.

Dagen efter bliver din hund rigtig syg, og efter et par dages sygdom tager du ham (det er en hanhund, og den føler sig som en hanhund) til dyrlægen.

Dyrlægen tager nogle prøver og fortæller dig til din overraskelse, at hunden har rabies. Da du forundret spørger ind til, om vaccinen ikke beskytter mod sygdommen, får du at vide, at det gør den ikke 100% - men den beskytter mod, at din hund bliver alvorligt syg.

Derfor går du igen glad og tilfreds fra dyrlægen.

Efter et halvt år bliver din hund indkaldt til boostervaccination, for i mellemtiden har “forskerne” fundet ud af, at vaccinens effekt aftager over tid og er helt pist væk - verswunden efter 6 måneder.

Du tager derfor din hund med til dyrlægen igen, og din hund får 2 stik - igen. Denne gang er det ikke hunden, der bliver syg med rabies - men dig.

Du ringer derfor til dyrlægen og spørger forundret over, hvorfor du bliver syg med rabies - nu vaccinen skulle beskytte mod smitte. Dyrlægen fortæller, at det har du fået helt galt i halsen. Den beskytter ikke mod overførsel af smitte. Den minimerer kun risikoen for smitte.

Efter den oplysning bestiller du selvfølgelig straks tid ved egen læge og bliver vaccineret mod rabies.

6 måneder senere indkalder dyrlægen din hund til revaccination så den kan få det trejde dobbelte boostershot.

Et par dage senere går du tur i skoven med din hund, hvor I støder på naboen, som er en dejlig dame. Hun har en hunhund, der føler sig som en hunhund, og de to hunde leger sammen. 

Efter en uge ringer din lækre nabo til dig og beklager sig over, at din hund må have smittet hendes hund med rabies. Det undrer hun sig over, for begge hunde er jo vaccineret.

Det ærgrer du dig over, for du havde planlagt at invitere hende på en date. 

Anyhow… nu er der gået halvandet år efter din hund har fået 3 x 2 dyre vacciner mod rabies.

Hunden har været syg med rabies.

Du har været syg med rabies.

Naboens hund har været syg med rabies.

Går du så til dyrlægen for fjerde gang for at give din hund det fjerde dobbelte skud? 

Ja… selvfølgelig gør du det! For det hele giver så meget mening. 

Nb: i mellemtiden viser statistikkerne, at siden man begyndte at massevaccinere hundebestanden mod den nye type rabies, er der indtrådt en overdødelighed blandt hunde på over 10%. 

Men… det taler man ikke højt om, for det har selvfølgelig ikke noget med SUPERVÅBENET at gøre."

 
 


No comments: