Saturday 6 July 2019

Om racer og raceforskelle og ISÆR tabuiseringen af emnet:

Forstår godt Lars Andersens synspunkt, og ja, det er ærgerligt, at det er så tabuiseret at overhovedet tale om forskellige racers særkender. Det fine Lars Andersen siger, er, at intelligenskvotient intet fortæller om menneskelighed. Derfor kan jeg følgende ikke være enig med hans påstand om, at hvis Danmark udelukkende bestod af mennesker med en intelligens på +140, så ville Danmark være et mere fremgangsrigt samfund, end det er i dag. Tværtimod vil jeg påstå, at en ensidig fokusering på højere intelligens alene lige så vel kan medføre en øget raffinering af ondskab. Mener man, at dette er en fremgang, så har Lars Andersen naturligvis ret.

Jeg forstår således godt den udbredte akademiske forskrækkelse over at tale om raceforskelle, forstår godt den udbredte trang til at lighedsgøre alle individer og instanser i samfundet. Det skal netop ses i lyset af, hvad vi i verden oplevede med nazi-tysklands forsøg på arisk overherredømme.

Men en tabuisering er, som jeg ser det, ikke vejen frem. Dialog er at foretrække. At vi er forskellige, er der intet dårligt ved, så længe vi husker, at alle mennesker har ret til at være på vej, og at der i et højere perspektiv er brug for alle nuancer - alle erfaringer - på vej mod det at være et 'rigtigt' menneske.

No comments: