Monday 14 November 2016

Du Duck DykDet ville være mere nærliggende at gøre noget ved den hjemlige fascisme, vi er trods alt ikke amerikanere.
Men nu tænker jeg jo ikke der med på at gøre op med fascismen ved at smide en håndgranat ind i folketinget. Fascisme er jo en egenskab som findes i ethvert menneske, og i den rette dosis og på sin plads er det fint nok at ville holde tingene rene, fx når man skal tænke, ja faktisk kun dér.
Demokratiets svaghed er at de dummeste også får stemme, men det er også dets styrke. Hvad der skete for amerikanerne ved det netop overståede valg, er ikke andet, end hvad der allerede ved flere valg er sket for danskerne - dumheden har fået stemme. Men ligesom i eventyrene har dumheden også nogle gange sin berettigelse.
”ca, 27 % stemte på Trump. Flere af dem som en protest mod Hillary.”
Ja og som et procent-udtryk for dumhed er det nok noget lavt sat set i forhold til, at en meget stor andel af amerikanere slet ikke stemmer.
Hvor mange venstre-orienterede i Dk går ind for TTIP, ræk lige hånden op!
Jeg kender ret beset heller ingen hverken venstre-orienterede eller andre bare en smule orienterede, som støtter højrepopulisme. Men når det kommer til TTIP så har vi ikke mange halmstrå at klamre os til for at undgå den tvangstilslutning, som hang eller måske stadig hænger over hovedet på os.


Jamen ærgeligt er det da rigtig nok, at amerikanerne ikke kunne se Bernies fortræffeligheder og naturligvis er det lige så vildt at tRump er blevet præsident i United States of blUff som hvis at Låsby Svendsen gik hen og blev statsmedister i Danmark. Men hvis TTIP bliver fejet af banen og Glass-Segall bliver genindført derovre, så er det nok til at gøre mig glad.

Hallo! Kom ud på gaden for at danne fællesskaber og virkelig kultur i stedet for at lade dig besmitte af taburetlim og snæversynet taktik tiktak! Lobbyismens grådige dragehoved multiplicerer sig for hvert hug, lad dumheden komme grus i maskineriet, i kaos spirer det nye frem.


Hvis vi kun kan blive enige om, hvad der er værd at bekæmpe, er den fælles eksistens alene bestemt af, det vi ønsker at bekæmpe.


Og derved bliver kulturen flygtig og dens sår så dybe som fjendens ondskab når.

No comments: