Rabarberblomster
kan spises rå, dampet eller stegt; eller du kan sylte dem sammen med vanilje og
ingefær. Om rabarber i øvrigt: de indeholder jo ligesom spinat store
mængder oxalsyre, som i mængde øges i planten hen gennem vækstsæsonen, således
at det også smagsmæssigt træder mere og mere tydeligt frem; derfor er disse
planter bedst at spise først på året, også fordi, at det er der vi har mest
brug for et lille pift oxalsyre. Førhen brugtes det en del at komme et middel i
til at neutralisere oxalsyren (mener at det er kalciumchlorid); men hvis vi
nøjes med at spise disse typer grøntsager, når de er i deres startsfase, så
mener jeg ikke, at det er nødvendigt - små mængder oxalsyre i starten af året
mener jeg faktisk er ok.
Og så er der rabarberbladene - de skal ikke spises hverken
af husdyr eller mennesker; de kan enten bruges til at vikle rundt om
madpakkerne i frokostkurven - til at køle - eller smides på komposten. Havde vi
været forskånet for snegle (som efter en sådan mild vinter, som vi i år har
haft, har mega gode betingelser), så kunne bladene også have været brugt som et
fortrinligt jorddække, de holder sig rimeligt længe friske.
Jeg har ikke forsøgt mig med denne opskrift endnu, og heller
ikke en anden jeg så på fermenteret brændenælde - beregnet til senere
brændenælde-pesto. Men det skal da prøves.
No comments:
Post a Comment