Sådan kan du dyrke gurkemeje i din stue: Du skal bare give
de potter, som du har lagt gurkemeje-rødder i, så meget vand, at jorden (bedst
med en del sandblandet materiale) holdes fugtig. Det kan tage noget tid, før de
friske knolde skyder. De stykker, du bruger, skal være friske og saftspændte, og
du skal kunne se knopper på siderne af rødderne (rødlige, gullige eller
grønlige aftegninger kan af og til ses i de små buler, som knopperne udgør).
Når de bryder gennem jordlaget, så sørg for at planterne altid står i skygge -
aldrig fuld sol. Når bladene har nået en højde på hen mod en halv meter, og de
nogen tid har stået ligesom visne i bladspidserne, så kan du høste potten, og
fortsætte processen ved at tage nogle af rodstykkerne fra og lægge tilbage i
potten med noget frisk sandblandet muld. Held og lykke.
Den gurkemejemælk, jeg drikker,
består af to dele ingefær, en del gurkemeje en lille smule fennikelfrø
og endnu mindre lakridsrod kogt en halv time i halvanden liter vand. Så
tilsætter jeg saften fra en citron, en knivspids urtesalt og en teskefuld
honning.
Jeg drikker den på fastende hjerte, kommer en teskefuld hampefrøolie i og rører meget
meget godt rundt for at olien fordeler sig så nogenlunde. Hampefrøolie smager
faktisk helt okay, så jeg bruger det også i pesto sammen med olivenolie.
En anden opskrift, jeg har fået, går sådan her:
1 teske gurkemeje, 1/4 teske af : kardemomme, ingefær, kanel, og peber. Samt 1/4
teske kokosolie. Sød med lidt honning eller rørsukker. Det er til en kop med
mælk. ( komælk, soya, ris eller kokosmælk).
No comments:
Post a Comment