Monday 27 December 2021

Om Pseudo videnskab og populisme:

 Thomas Resen alias Thomas Segundo skriver 27. december 2021:

"Jeg er imponeret over at professor i virologi, Allan Randrup fra Københavns Universitet erkender, at han og myndighederne bevidst har vildledt befolkningen.
I TV2 Nyhederne 27. dec. 2021 bliver Allan Randrup spurgt, om han er forundret over, at vaccinen ikke beskytter mod at blive smittet, hvortil han svarer:
"Nej, altså, jeg vil sige overordnet set, så fik vi nok som eksperter ikke kommunikeret klart nok ud, at vaccinerne var primært rettet mod at forhindre alvorlig sygdom hos den enkelte, og ikke i så høj grad mod smitte. Så det er nok noget som vi må tage på vores kappe. For vi vidste det jo godt. Vi ved at det er svært at få langvarig immunitet mod infektioner, der primært udbredes og udfolder sig på vores slimhinder".
- Man har altså presset folk til at tage en vaccine ved at give dem det indtryk, at de så ville være med til at beskytte samfundet. Beskytte deres kære, deres forældre, de ældre og svage. Men han indrømmer nu, at de godt vidste at vaccinen kun beskytter den vaccinerede selv. Folk udenfor risikogruppen har ikke gavn af vaccinen, men de er blevet manipuleret til at tage vaccinen alligevel.
Den "manglende kommunikation" fra eksperter og myndigheder betyder, at folk har taget vaccinen på et falsk grundlag. Løgnen består både i, at de bevidst har fortalt at vaccinen hjælper mod smitte, men i særdeleshed består løgnen også i udeladelsen af information.
Information som folk kunne have brugt til at lave deres egen risikovurdering i forhold fordele og ulemper ved vaccination.
Som læge og professor har man pligt til at fortælle hele sandheden. De har i den grad svigtet deres ansvar ved at udelade halvdelen - udelade den ubekvemme sandhed.
Så hvorfor gjorde Randrup & Co det? Hvorfor fortalte de ikke befolkningen sandheden? Det fortæller han også i interviewet:
"Problemet var så også bare at det er svært at kommunikere det ud, på et tidspunkt hvor befolkningen er begejstret, over at nu kommer vaccinerne, så får man forskellige prædikater på sig, og det gør selvfølgelig, at det ikke var så, hvad skal man sige, attraktivt, at gå ud og sige 'armen, hold nu lige, klap lige hesten'".
- Ja, I læste rigtigt. Allan Randrup siger, at det var "svært at kommunikere ud" fordi befolkningen var så begejstrede. Fordi det ikke var så "attraktivt" at fortælle sandheden. Fordi det ikke er attraktivt at bringe de dårlige nyheder.
Nej, det er ikke attraktivt at blive upopulær på at fortælle sandheden, men videnskab er ikke en konkurrence i popularitet. Hvor er vi henne når offentligt ansatte videnskabsfolk leger popularitetskonkurrence? Når videnskabsfolk bliver populister?
Spørg mig lige hvor attraktivt det har været for mig i snart to år at prøve at komme igennem med det budskab, som Randrup nu sidder henslængt på åben skærm og indrømmer.
En indrømmelse som burde udløse en shitstorm af den anden verden. En shitstorm fra folk, der har taget en vaccine af de helt forkert årsager. En shitstorm fra folk der er blevet indirekte tvunget til at tage vaccinen. En shitstorm fra folk, der har ladet deres børn vaccinere helt unødvendigt. En shitstorm fra de familier der er blevet dødelige uvenner og splittede over misinformation. En shitstorm fra en polariseret befolkning. En shitstorm fra uvaccinerede, der er blevet hånet for deres fri valg til at bestemme over egen krop.
Spørg de mange tusinder i vores "lille" fælleskab her, om de føler sig populære, fordi de har brugt deres kostbare tid på at forsøge at komme igennem til befolkningen, og fået lort retur.
Spørg mig lige hvor attraktivt det har været at blive udskammet, kaldt de værste ting og truet på livet.
Alt sammen på et fuldstændigt falsk grundlag. Alt sammen fordi Allan Randrup & Co ville være populære. Fordi det var mere populært at lege regeringens forlængede arm, end at lege djævlens videnskabsadvokat.
Som Barbara Bertelsen ville have kaldt dem: Feje kujoner!
Ægte feje kujoner, og jeg glemmer dem ikke for det. Vi glemmer dem ikke for det."
Fuld transkription ved Thomas Segundo:
"Speaker: Velkommen til Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet.
Allan Randrup en ting er at vi almindelige mennesker troede at nu var den hellige grav (sic) velforvaret og vaccinen var komme og alt ville blive godt. Men hvad med dig. Er du forundret, er du skuffet over at vaccinerne ikke ser ud til at være helt så effektive som vi alle sammen, eller som vi almindelige mennesker troede dengang.
Allan Randrup: Nej, altså, jeg vil sige overordnet set, så fik vi nok som eksperter ikke kommunikeret klart nok ud, at vaccinerne var primært rettet mod at forhindre alvorlig sygdom hos den enkelte, og ikke i så høj grad mod smitte. Så det er nok noget som vi må tage på vores kappe. For vi vidste det jo godt. Vi ved at det er svært at få langvarig immunitet mod infektioner der primært udbredes og udfolder sig på vores slimhinder. Problemet var så også bare at det er svært at kommunikere det ud, på et tidspunkt hvor befolkningen er begejstret, over at nu kommer vaccinerne, så får man forskellige prædikater på sig, og det gør selvfølgelig, at det ikke var så, hvad skal man sige, attraktivt, at gå ud og sige 'armen, hold nu lige, klap lige hesten'. Så på den måde er vi kommet lidt ind i et dilemma hvor det kan se ud som om de (vaccinerne) bliver oversolgt, men i virkeligheden opfylder de deres mål, som det oprindeligt var, og vi vidste godt at det her problem ville opstå. Hvor hurtigt det ville opstå var vi ikke klar over, men at det ville opstå var vi altså forberedt på."

No comments: