Saturday 2 April 2022

Ukrainske vs syriske flygtninge

 

 

Ukrainske flygtninge nu og syriske ditto den gang for syv år siden er jo ikke to sammenlignelige størrelser. Dels fordi de ikke er sammenlignelige størrelser og dels fordi, der ligger nogle meget skelsættende begivenheder imellem de to hændelsesforløb.

De syriske flygtninge var fortrinsvis unge mænd uden kvinder og uden børn.

De syriske flygtningemænd flygtede fra en borgerkrig, hvor fremmede stater og terrororganisationer spillede en rolle, der ikke fremgik klart i vores nyhedstjenester. De danske nyhedstjenester fremlagde et syn, der vinklede landets hersker som despot og vanvittig psykopat. Men dem der var imod ham fremstod i mange henseender i et lige så dårligt lys. De danske myndigheder gjorde deltagelse i borgerkrigen fra danskeres side kriminel og berettiget til at man fik frataget statsborgerskab. De syriske flygtninge kom fra et andet kontinent end det europæiske. Syriens rolle i verden stod uklart for de fleste danskere. Danish Reuter var ikke med de syriske flygtninge.

De ukrainske flygtninge er fortrinsvis kvinder og børn uden mænd.

Ukraine er invaderet af en magt, som det danske folkedyb har store aversioner imod. De danske nyhedsmedier (Danish Reuter) har gjort meget lidt for at belyse, at Ukraine længe har ligget i en borgerkrig med etnisk chikane, fordrivelse og endda udrensning. Det står ikke klart for den almene dansker, hvordan fremmede efterretningsvæsener spiller en rolle i konflikten. Hvordan Ukraine over den seneste årrække er blevet tømt for værdier af et netværk af indenlandsk og udenlandsk elite.

Ukraine er et kornkammer og i det hele taget et reservoir for alskens naturrigdomme. Meget af verdens økologisk korn kom fx fra Ukraine.

Ukrainerne lever på det europæiske fastland. Danmark har mange ukrainere ansat i landbruget. En del danskere drev virksomheder i Ukraine. Mange ukrainske kvinder søger mod andre europæiske lande - også før den nuværende situation. Matchning bureauer i Ukraine har levet af udelukkende at svejse ukrainske kvinder sammen med mænd fra det øvrige Europa. På den mindre officielle side har Ukraine været et knudepunkt for trafficking til Europa. Af kvinder og børn. Danish Reuter har fuldstændig fokus på at ukrainske flygtninge er nogle vi skal identificere os med og som kalder på en historisk mangel på bevidsthed, hvor vi fuldstændig har glemt, hvor dårligt vi behandlede fx tyske krigsflygtninge efter besættelsen.

Det skelsættende hændelsesforløb imellem den ikke officielt inviterede syriske flygtningestrøm og den nuværende officielt inviterede ukrainske flygtningesituation - er naturligvis hele covid-scammet, der har bevirket at majoriteten af danskere er blevet endnu mere labilt prisgivet til massemediernes trompeteren.

No comments: