Sunday, 15 February 2015

vaccine mod materialisme:Den vaccine danskerne aller mest har brug for, er en vaccine imod den udbredte materialisme.


Hvad koster den?


Jeg kan forstå på dit spørgsmål, at du endnu ikke har fået én; det er jo sådan set heller ikke en, som du finder i det almindelige handelsudbud, og det er måske også godt det samme, for der findes snart ikke den dansker, der hvis den var i almindelig handel, ikke ville hamstre den i store mængder, blot for at have den på lager sådan bare for en sikkerheds skyld, selvom ingen inderst inde på nogen måde tror på det vedholdende rygte, at det i virkeligheden drejer sig om en yderst smitsom epidemi; og at den egentlige og mest effektive vaccine er den, selv at prøve at gå til bunds midt i netop epidemiens sugende malstrøm:

Bøger hører det med under sygdomsbilledet?


Nej, nej, bøger --- eller rettere noget af det, der kan stå i bøger, kan netop være et plaster på de epidemiske sår! Men klart, hvis du har det som jeg, at du har kærlighed til bøgerne som objekter og form, så er det jo også en grad af (ganske vist forfinet) materialisme.


Og hvad med facebook misbrug?


Facebook misbrug er materialisme i den grad ja ... men det kan jo også være et medie til at viderebringe modstand og oplysning.


Læs din bog, og ræk den videre!


 Ja, prøver jeg også på, men der er rigtig mange bøger, som det er værd at læse mere end én gang. Skær stablen med din sabel og papirtigeren kommer ut!


Pensler, lærred og papir, så er du jo på vej ind i åndsfærerne, det vil vi ingenlunde vaccinere imod, her i dronningelunden!


En form for åndsmaterialisme med google som sin blindtarm:


Vaccine for oplysning. 2 årlige skud og patienten bliver afhængig af viden, indsigt og forståelse.
No comments: