Saturday 17 August 2019

Det regnbuefarvede flag



Feriekolonien Klint var det første sted i Danmark til at få tilladelse til permanent at flage med et andet flag end dannebrog. Det regnbuefarvede flag i Klint er prydet af et stjernekorssymbol (symbol for det levende væsen) lig det, der optræder på Martinus' livsværk i syv bind: Det Tredje Testamente, og kom til at vaje over feriekolonien Klint første gang 31. maj 1936.



Martinus' udgave af et regnbuefarvet flag optræder altså i historien længe før at et regnbuefarvet flag (uden stjernekorset) vajer over de prideparader, der afholdes hvert år verden over. Første gang et sådant flag blev anvendt i det øjemed var i San Francisco 25. juni 1978.

Det oprindelige gayprideflag, som var designet af Gilbert Baker i 1978, havde otte forskellige farver, som hver især skulle symbolisere henholdsvis seksualitet, liv, helbredelse, sol, natur, kunst, harmoni og ånd. Farverne pink og violet, der hver især repræsenterede seksualitet og ånd, er af tekniske årsager gledet ud, så flaget nu kun består af seks forskellige farver. Farvesymbolerne for seksualitet og ånd er altså således paradoksalt nok ikke repræsenterede på de flag, der vajer over gayparaderne verden over nu om dage.

No comments: