Sunday 23 June 2013


"Vi bliver nødt til at insistere på, at vi er med til at forme, hvilket Europa vi vil leve i. Og hvilke EU-regler, der gælder. Det må aldrig blive sådan, at vi bare siger, at det må vi ikke mene noget om, for det har EU besluttet. Men det er desværre sådan, det er i praksis i dag."

"Hvis man både vil et EU-samarbejde med fri bevægelighed (og) [af] arbejdskraft, og man samtidig ikke vil påvirke det til at forhindre, at de, der kommer hertil, kan få sociale ydelser, har det nogle konsekvenser i forhold til, hvilket Danmark vi vil komme til at kende om 20-30 år. Så vil det blive et mere konfliktfyldt samfund. Den måde, det globaliserede samfund forvaltes på, underminerer respekten for, at man skal betale forholdsvis høje skatter til et velfærdssamfund, som folk udefra, der ikke har bidraget i særlig høj grad, i vid udstrækning får adgang til. Og det er den fortælling, vi skal gøre mere og mere ud af, så det ikke bare bliver en diskussion om, at jeg ikke vil have så mange asylansøgere til Danmark. Flere og flere skal blive bevidste om, at det ikke er et spørgsmål om asylansøgeren. Det er et spørgsmål om, hvilket Danmark vi har om 30 år."

"Du kan ikke på én og samme tid føre en Robin Hood-politik i den økonomiske politik, hvor du vil en omfordeling fra bedrestillet til dårligere stillet, og så have en fuldstændig åbenhed i forhold til, hvem der kan komme ind i landet og få andel i goderne. De, der er ved muffen, vil flytte fra landet, og de, der er dårligere stillet, vil flytter hertil. Det undergraver simpelthen samfundet."


Fra interview med Kristian Thulesen Dahl, Information 22.-23- juni 2013

No comments: