Saturday 30 June 2012

Kapløb med tiden

Hvorfor er det så vigtigt for Lars Løkke Rasmussen at indgå skatteaftale med BAF-regeringen - på et tidspunkt, hvor regeringen ellers lå i (hed det sig) seriøse forhandlinger med sit daværende støtteparti (Ø). Det er det, fordi det vil være godt, om en sådan aftale kan få gjort det fremstormende venstrefløjsparti så arrige, at regeringsgrundlaget falder bort, og regeringen bliver tvunget til at udskrive valg i efteråret 2012. Det er af samme årsag, at især partiet Venstre har ført valgkamp dag 1 efter sidste valg. Det er nemlig af den overordentlig største betydning for Lars Løkke Rasmussen at få udskrevet valg - inden der falder afgørelser i de mange sager, der pt kører ham og hans parti imod. Disse sager er et problem for Venstre, og vil være så belastende for Lars Løkke Rasmussen, at en fortsættelse med ham ved roret synes utænkelig - såfremt sagerne falder ud på en sådan måde, at han og partiet Venstre ikke kan se sig absolut rensede.

1 comment:

Lasse said...

Det er præcis vigtigt for ham, at det sker inden den nye regering skal lave finanslov. Når først den bliver lavet, skal folk nok se, at den bliver rød og god.

Taktikken er således: Udskriv valget så sent, at en evt. rød regering ikke kan nå at lave en ny finanslov, hvorfor de bliver nødt til at bruge vores. Dernæst skæld dem hidsigt ud for løftebrud, selvom de laver politik, vi egentlig godt kan lide. Fortsæt denne taktik i håbet om, at regeringen imploderer inden næste finanslov, hvor den vil kunne sætte sin egentlig dagsorden igennem.

Simpelt, men effektivt (hvis man skal tro meningsmålingerne). I say giv dem indtil efter finansloven 2012 og bedøm dem så.